Saturday, 2 July 2011

pengalaman.

"experience is the best teacher."

ya, betul.
pengalaman manis: kejayaan untuk diulangi.
pengalaman pahit: memang padan muka,
jadi jgn buat dah.

tak salah kalau buat silap,
yang salahnya bila duk ulang ulang silap tuuu.
 tak reti ambik pengajaran.

mendengar pengalaman orang lain ni,
ibaratnya macam kau hidup dua kali.

"pengajaran dari kesilapan hidup kau, kau dapat.
pengajaran dari kesilapan hidup orang pun, kau dapat."

kau tak perlu buat kesalahan tu,
tapi kau dapat pengajarannya.
best tak?
free free kot dapat.

satu lagi,
tak rugi kalau cuba banyak benda.
nak hidup sekali je.
pendek pulak tuuu.
life is too short to regret, so make it worth la.

live your life.

*come on! lets try everything yang tak melanggar syariat.


2 comments:

  1. mencuba sesuatu yang baru, bukanlah salah.
    asalkan jangan biar ia mengurangkan cinta kita pada Pencipta kita, contohnya, decide nak main blog, but leka and tertinggal solat. not good kan? jum lah buat sesuatu yang baru dan ajak orang sekali, ramai2 afdhal, :P

    ReplyDelete
  2. yes, do anything, again, yang tak melanggar syariat.

    ReplyDelete